Berg en Dals Oude Pomphuisje

Bed and Breakfast in monument aan de bosrand van Nijmegen met zijn heuvels, slenken en vergezichten

Ligging op de stuwwal

De Bed and Breakfast Berg en Dals oude Pomphuisje ligt 90 meter boven NAP op de stuwwallen uit de ijstijd. Tegen de bosrand op de grens van Nijmegen - Berg en Dal.


Uiterwaarden

Beneden ligt de meanderende Waal met zijn uiterwaarden en de Ooijpolder. Prima gebieden voor de horizontale fietsers/wandelaars. Ontdek de Millingerwaard op de fiets met zijn verwilderde koeien en paarden. Of neem het Boerenpad voor een wandeling.

Heuvellandschap

Het on-Hollands aandoende glooiende landschap bevindt zich rondom Berg en Dal met de Zevenheuvelen (berucht onder de Vierdaagse wandelaars). De Vierdaagse komt op de 3e dag vlak langs het pomphuisje. Het prachtige bos van de Duivelsberg met zijn diepe slenken en prachtige vergezichten, is beslist de moeite waard. 

Cultuur

Voor cultuur liefhebbers zijn er meerdere musea te vinden in Nijmegen, Heilige Landstichting en Groesbeek zoals het Museum het ValkhofMuseum Oriëntalishet Nationaal Bevrijdingsmuseum, Afrikamuseum en nog veel meer.

Eetgelegenheden

Nijmegen maar ook Berg en Dal heeft talloze gezellige restaurants zoals restaurants Tante Koosje en eetcafe's bijvoorbeeld Klinkklaar, Trianon. 

In de Ooijpolder via de dijk richting Millingen aan de Rijn komt u het gezellige eetcafe Oortjeshekken tegen. 

In de bossen van de Duivelsberg kunt u overheerlijke pannenkoeken eten in Pannenkoekenhuis de Duivelsberg. Een echte aanrader.

En mocht u in Duitsland willen eten dan is Kranenburg (10 min.met de auto) en Kleef (20 min.met de auto) een goede optie.

Openbaar vervoer

Vanaf treinstation Nijmegen neemt u buslijn 8 richting Berg en Dal. Na 25 min. bereikt u bushalte Vijverhof. U loopt richting Berg en Dalseweg/Oude Kleefsebaan. Deze steekt u over en neemt het zandweggetje met 2 verkeersborden doodlopende weg en fietspad. Na 50 meter ziet u het Pomphuisje.

Nog meer ?

En er is nog veel meer !

Op de informatie tafel in het Berg en Dals oude Pomphuisje vindt u fiets- en wandelroutes en cultuur/geschiedenis boeken van Nijmegen en omgeving. En voor de liefhebber liggen er natuurboeken.