Omgeving


UITERWAARDEN

Beneden ligt de meanderende Waal met zijn uiterwaarden en de Ooijpolder. Prima gebieden voor de horizontale fietsers/wandelaars. Ontdek de Millingerwaard op de fiets met zijn verwilderende koeien en paarden. Of neem het Boerenpad voor een wandeling.

HEUVELLANDSCHAP

Het on-Hollands aandoende glooiende landschap bevindt zich rondom Berg en Dal met de Zevenheuvelen (berucht onder de Vierdaagse wandelaars). De Vierdaagse komt op de 3e dag vlak langs het Pomphuisje. He prachtige bos van de Duivelsberg met zijn diepe slenken en prachtige vergezichten, is beslist de moeite waard.

CULTUUR

Voor cultuur liefhebbers zijn er meerdere musea te vinden in Nijmegen, Heilige Landstichting en Groesbeek zoals het Museum het Valkhof, Museum Oriëntalis, het Vrijheidsmuseum, Afrikamuseum en nog veel meer.

EETGELEGENHEDEN

Nijmegen maar ook Berg en Dal heeft talloze gezellige restaurants zoals restaurant Tante Koosje en eetcafe's bijvoorbeeld Klinkklaar, Trianon.

In de Ooijpolder via de richting Millingen aan de Rijn komt u het gezellige eetcafe Oortjeshekken tegen. 

In de bossen van de Duivelsberg kunt u overheerlijke pannenkoeken eten in Pannenkoekenhuis de Duivelsberg. Echt een aanrader.

En mocht u in Duitsland willen eten dan is Kranenburg (10 min. met de auto) en Kleef (20 min.) een goede optie.

OPENBAAR VERVOER

Vanaf treinstation Nijmegen neemt u buslijn 8 richting Berg en Dal. Na 25 min. bereikt u bushalte Vijverhof. U loopt richting Berg en Dalseweg/Oude Kleefsebaan. Deze steekt u over en neemt het weggetje met het verkeersbord doodlopende weg en 30 km zone. Na 50 meter ziet u het Pomphuisje.

NOG MEER

Op de informatie tafel in het Berg en Dals oude Pomhuisje vindt u fiets- en wandelroutes en cultuur/geschiedenis boeken van Nijmegen en omgeving. En voor de liefhebber liggen er natuurboeken.